Svensk opkøb påvirker resultat i Nordiske Medier

Nordiske Medier leverer et regnskabsresultat, der er noget under forventningen til regnskabet for 2017. Bundlinjen i koncernen ender på et overskud på syv millioner kroner før skat mod 23 mio. kr. året før.

Resultatet lever dog helt op til forventningerne, når der ses bort fra aktiviteterne tilkøbt i Mentor. Det er lykkedes - endnu et år - at øge både omsætning og resultat i Danmark helt i tråd med den fastlagte vækststrategi for den eksisterende forretning.

Resultatet i Mentor har derimod ikke levet op til forventningerne og påvirker årets resultat negativt med 17,9 mio. kr., hvoraf ca. halvdelen er goodwill afskrivning i moderselskabet.

- Mentor har i årevis haft faldende omsætning, og det kunne vi ikke stoppe på den korte bane. Vi har heller ikke ønsket at skære væsentligt i organisationen, da vores mål er at skabe fremgang i virksomheden. Derfor får vi et dårligt 2017, men nu har vi fået stabiliseret salget og er klar til at jagte vækst i Stockholm og Helsingborg, tilsvarende den vækst vi har i resten af Nordiske Medier, hvor målet er en organisk vækst på 10 pct. hvert år, siger Morten Petersen, adm. direktør i Nordiske Medier.

Mentor AB har for nyligt skiftet navn til Nordiske Medier Stockholm AB for at signalere en ny start.

- Vi har været lang tid om at få en ledelse på plads i Stockholm men det er nu lykkedes. Vi har netop udnævnt en ny adm. direktør og netop ansat en redaktionel direktør, og alle 23 medier med base i Stockholm og Helsingborg er nu kommet på vores fælles online platform, så vi ser frem mod et bedre år i år, siger Morten Petersen.

Samlet driver og ejer Nordiske Medier A/S koncernen 50 online medier 30 printmedier med mere end en halv million business-to-business nyhedsbrevsmodtagere og en halv million læsere af printmedierne i Danmark, Sverige og Norge.

Koncernen forventer i 2018 vækst på digitale og print udgivelser samt et væsentligt forbedret resultat i Nordiske Medier Stockholm AB. Resultatet vil dog blive påvirket i mindre omfang af flytninger i både København, Aalborg, Oslo og evt. Stockholm.

Nordiske Medier har lige efter årsskiftet flyttet den fysiske virksomhed i både Aalborg og i København som følge af tiltagende pladsmangel. I Aalborg er Nordiske Medier flyttet sammen med ejeren, Nordjyske Medier på Langagervej 1 i Aalborg. I København er virksomheden flyttet fra Herlev til den øverste etage af Mimersgade 47 i København.

Nordiske Medier udgiver nogle af de ældste og mest læste fagmedier i Danmark som Licitationen Byggeriets Dagblad, Jern & Maskinindustrien, Motor Magasinet, Transportmagasinet og Søfart. Hertil kommer online medier som eksempelvis Building Supply, Metal Supply, Food Supply, hvoraf flere udgives i både Danmark, Sverige og Norge. De tilkøbte medier i Stockholm og Helsingborg er 23 magasiner og aviser – blandt andet Fri Köpenskab, der i år fejrer 75 års jubilæum samt en række andre førende medier indenfor industri og handel.

Yderligere oplysninger. Morten Petersen. Telefonnr. +45 23487675. Mail: mp@nordiskemedier.dk